Preventie Training

Je wilt na afronding van een periode fysiotherapie verder werken aan je lijf. Of je bent niet helemaal zeker of je rug of knie wel bestand is tegen flinke inspanning na die operatie of blessure. Kortom, je wilt werken aan je lijf, maar sport je toch graag onder begeleiding van een fysiotherapeut? Dan is ons programma Preventie Training jou op het lijf geschreven. Want in onze trainingszaal met onze begeleiding zijn er genoeg mogelijkheden om te werken aan krachtigere spieren en een groter uithoudingsvermogen.

Wanneer sporten onder begeleiding van een fysio?

Sporten fysio zeewolde

Sporten onder begeleiding van een fysio gebeurt om uiteenlopende redenen:

  • Herstel na een operatie (post-operatief)
  • vervolg op een revalidatietraject na bijvoorbeeld een nieuwe heup of nieuwe knie
  • Voorafgaand aan een operatie (pre-operatief) het lichaam versterken zodat de kans op complicaties na een operatie aanzienlijk wordt verminderd.
  • Preventieve training bij een zwakke rug, zwakke enkels of terugkerende nekproblemen
  • Blessure preventie training, bij bijvoorbeeld knieblessures, schouderblessures of rugblessures
  • Vervolg op ArthroFit, het artrose trainingsprogramma

Sporten bij de fysio, hoe werkt dat?

Samen met jou stellen we een verantwoord trainingsschema op, afgestemd op de doelen die jij stelt. Je traint 1 maal per week op een vast tijdstip met maximaal drie deelnemers. Iedereen volgt zijn eigen programma omdat ieder zijn eigen doel heeft.

In de zaal is altijd een trainer aanwezig die jou in de gaten houdt. Krijg je ergens last van of doe je een oefening niet helemaal goed, zij zullen je meteen met raad en daad terzijde staan. En regelmatig zullen zij met jou bekijken of dat trainingsschema aanpassing behoeft.

 

Verschil sportschool en sporten bij de fysiotherapeut

Regelmatig wordt de vraag gesteld wat sporten bij de fysiotherapeut nu zo anders maakt dan bij de sportschool. Een korte uitleg over het verschil schept meestal veel duidelijkheid. De keuze voor de sportschool of de fysio is afhankelijk het doel en de intensiteit van begeleiding die je wenst.
De drie grootste verschillen tussen een sportschool en training bij de fysiotherapeut zijn;

  1. De begeleiding: Bij Altius sport je onder begeleiding van een (sport) fysiotherapeut met kennis van het gezond menselijk lichaam maar ook van een menselijk lichaam wat geopereerd is, aangedaan is door een ziekte zoals MS, een TIA,  kanker of bijvoorbeeld mentale ziekten zoals een burn-out. De werking van het lichaam wordt verstoord door deze blessures, operaties en ziekten. Trainen onder begeleiding van iemand die kennis heeft van deze verstoringen heeft het voordeel dat u nooit te veel,  maar ook nooit te weinig wordt geprikkeld. Angst om te sporten is tijdens de preventieve training bij de fysiotherapeut dan ook snel verdwenen.
  2. Het aantal sporters: Het aantal mensen wat gelijktijdig bij Altius traint is maximaal 4. Eigenlijk is deze vorm van sporten dus  te vergelijken met personal training. Medische Personal Training onder begeleiding van een fysiotherapeut met kennis en ervaring van het gezonde én aangedane lichaam.
  3. Het doel: Sporten en trainen hebben eigenlijk altijd een doel. De een wil een marathon lopen of een toertocht uitrijden. Terwijl een ander sport om vertrouwen te krijgen in zijn/haar eigen lichaam na een operatie, tijdens kanker of als onderdeel van een reintegratietraject na een burn-out. Bewegen helpt echt om soepeler ouder te worden en bewegen heeft echt een positieve bijdrage op ons mentale welzijn. Iedereen heeft zijn eigen doel en bij Altius is jouw doel ons uitgangspunt.

Altius fysiotherapie in Zeewolde

Bij pijn een blessure of aanhoudende klachten bel of mail ons voor advies of maak een afspraak.
Online een afspraakverzoek indienen, wij nemen dan z.s.m. contact met u op.
Bezoek op maandag het gratis inloopspreekuur.
Zaterdag geopend.

Tijden Preventie Training

Maandag van 8:30 tot 10:30
Maandag van 18:00 tot 19:00
Dinsdag van 13:00 tot 14:00
Dinsdag van 18:00 tot 19:00
Woensdag van 10:00 tot 11:00
Woensdag van 17:00 tot 20:00
Donderdag van 13:00 tot 14:00
Vrijdag van 8:30 tot 10:30
Vrijdag van 13:30 tot 14:30
Zaterdag van 9:00 tot 11:00

Tarieven Preventie Training

Hier vindt u een overzicht van de tarieven voor een abonnement Preventie training bij Altius. Mocht u een vraag hebben over trainingen of onze tarieven bel of mail ons gerust.

Verzekering & Vergoeding Preventie Training

Sommige verzekeraars vergoeden een gedeelte van de Preventieve Training. Bekijk de informatie over verzekeringen en vergoeding.

Bepaal zelf je trainingsdoel en begin vandaag nog

Voor meer informatie, advies of een afspraak voor een proefles

Altius fysiotherapie in Zeewolde

Bij pijn een blessure of aanhoudende klachten bel of mail ons voor advies of maak een afspraak.
Online een afspraakverzoek indienen, wij nemen dan z.s.m. contact met u op.
Bezoek op maandag het gratis inloopspreekuur.
Zaterdag geopend.

Openingstijden

Maandag van 9:00 tot 18:00
Dinsdag van 9:00 tot 20:00
Woensdag van 9:00 tot 13:00
Donderdag van 9:00 tot 20:00
Vrijdag van 9:00 tot 18:00
Zaterdag van 9:00 tot 12:30

Altius

Altius; het beweegcentrum in Zeewolde, een expertisecentrum in het midden van het land, op het gebied van fysiotherapie sport en preventie

KLANTEN OVER ALTIUS Fysiotherapie Sport en Preventie

“Na de fysiotherapie ivm een knieoperatie bij Altius blijven sporten. Het sporten in de medisch fitness bevalt me goed omdat ik in alle rust kan sporten en wanneer ik ergens last van heb ze meteen even de tijd nemen om er naar te kijken, ik vind dat erg prettig.”

Leo

“Had ik maar eerder iets gedaan met mijn artrose. Het trainingsprogramma speciaal voor mensen met artrose werkt echt, ik kan veel meer met minder pijntjes. Fijn dat er mensen zijn die er verstand van hebben.”

MARTINE

Voor mijn inspanningstest verkies ik Altius boven Papendal, omdat de begeleiding bij Altius veel beter bij mij past. De persoonlijke aandacht en uitgebreide bespreking van de test en bijbehorende adviezen maken dat dit voor mij beter voelt.” Aldus mountainbikster Nicoletta de Jager.

NICOLETTA

“Door de oefeningen en wat lichter te fietsen was mijn knie klacht binnen een week verdwenen. Advies voor preventie gekregen, prima oefeningen om thuis te doen. Erg fijn dat dit zo kan. Top!”

MARIEKE

“De orthopeed verwees me naar een sportfysiotherapeut na diagnose kraakbeenletsel. Ik koos voor Altius omdat ik van een vriend hoorde van hun knie- en kraakbeenspecialisme. Hardlopen kan ik weer (met genoeg hersteldagen) en wielrennen is absoluut geen probleem! kundige fysiotherapeuten.”

SANDER

Waarom kiezen voor altius

Waardering

Waardering van 9,2 door ZorgDNA
Waardering van 9,7  Zorgkaart Nederland
Preferred supplier Topsport Flevoland
Aangesloten bij OncoNet
Samenwerking specialisten Stjansdal & AnnaTommie

Altius op locatie

Online begeleiding via MijnZorgApp
Behandeling aan huis
Behandeling op afstand consult mbv telefoon of video
Preventie op de werkplek
Ondersteuning bij wedstrijd/ evenement
Fysiotherapie op de camping

Vergoeding

Contract met meeste verzekeraars
Gratis spreekuur
Rechtstreeks declareren bij verzekeraar