Winterfit bij Altius

Wintersportblessures voorkomen of gewoon fit blijven in de wintermanden?

Winterfit houdt je fit tijdens de wintermaanden

Fietsen, wandelen, roeien, hardlopen of zeilen, de meeste mensen zijn in de zomer erg actief. Helaas nodigen de herfst- en wintermaanden iets minder uit tot buitenactiviteiten waardoor je lichamelijk minder actief bent dan je zou willen. Maar dat hoeft niet!

Altius ontwikkelde speciaal voor de koudere maanden Winterfit, een programma om in de wintermaanden gericht aan je persoonlijke beweegdoelen te werken onder begeleiding van een professioneel trainer.

Voor wie is winterfit?

  • Mensen die actief willen blijven en een goed alternatief zoeken voor de buitenactiviteiten.
  • Sporters die in de zomer een buitensport beoefenen  en in de wintermaanden specifieke spiergroepen willen trainen.
  • Mensen die heel gericht aan een persoonlijk doel willen werken zoals; afvallen, conditie opbouw, blessurepreventie richting de wintersport.

Het Winterfit trainingsprogramma:

De opbouw van het WinterFit programma is als volgt; Een intake met een van onze (personal) trainers, het opstellen van een individueel trainingsschema, 1 of 2 maal per week trainen onder begeleiding van een (personal) trainer en eventueel een oefenschema met video-instructie voor thuis.

Interesse?  Bel of mail gerust of kom langs voor vrijblijvend advies. Wanneer u op de contactpagina het contactformulier invult met als onderwerp 'winterfit' dan nemen wij zsm contact met u op.

Niet op wintersport, wel fit blijven in de wintermaanden?

Vraag ons naar het winterfitness abonnement

Winterfit als voorbereiding op de wintersport

Schaatsen-fysiotherapie-zeewolde Jaarlijks gaan duizenden mensen op wintersport. Een sportieve vakantie waar we skiën, wandelen snowboarden, schaatsen of langlaufen. Vaak gaan we ongetraind richting de sneeuw met spierpijn, vermoeidheid, kleine blessures of gecompliceerde breuken tot gevolg. Bij de dagelijkse bewegingen gebruiken we niet de spieren die we nodig hebben voor de sporten tijdens de wintersport. Kortom, ons lijf is niet voorbereid op wat we tijdens de wintersport willen doen.

Altius Fysiotherapie Sport en Preventie in Zeewolde heeft met deze kennis WinterFit ontwikkeld. Winterfit is een trainingsprogramma met een duur van minimaal 8 weken met als doel je optimaal voor te bereiden op de wintersport.

Het programma
De opbouw van het WinterFit programma is als volgt; Een intake met een van onze fysiotherapeuten, het opstellen van een individueel trainingsschema, 2 a 3 maal per week trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut en een oefenschema met video-instructie voor thuis en op vakantie.

Interesse?  Bel of mail gerust of kom langs voor vrijblijvend advies. Wanneer u op de contactpagina het contactformulier invult met als onderwerp 'winterfit' dan nemen wij zsm contact met u op.

Altius fysiotherapie in Zeewolde

Bij pijn een blessure of aanhoudende klachten bel of mail ons voor advies of maak een afspraak.
Online een afspraakverzoek indienen, wij nemen dan z.s.m. contact met u op.
Bezoek op maandag het gratis inloopspreekuur.
Zaterdag geopend.

Openingstijden

Maandag van 9:00 tot 18:00
Dinsdag van 9:00 tot 20:00
Woensdag van 9:00 tot 13:00
Donderdag van 9:00 tot 20:00
Vrijdag van 9:00 tot 18:00
Zaterdag van 9:00 tot 12:30

Altius

Altius; het beweegcentrum in Zeewolde, een expertisecentrum in het midden van het land, op het gebied van fysiotherapie sport en preventie