Verzekering & vergoeding

Verzekering en vergoeding

Altius heeft contracten met vrijwel alle grote verzekeraars. U kunt terecht met of zonder verwijzing van huisarts of specialist. De vergoeding door de verzekering komt uit uw aanvullende pakket en gaat dus niet van uw eigen risico af. De vergoeding van fysiotherapie is voor een belangrijk deel afhankelijk van de door u gekozen aanvullende verzekering en de zogeheten “chronische lijst”. In uw polis kunt u zien voor hoeveel behandelingen u verzekerd bent. Indien het niet duidelijk is, vraag het uw fysiotherapeut.

 

Niet verzekerd voor fysiotherapie?

Indien u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, dan sturen wij een u een nota voor de door Altius uitgevoerde behandeling(en). Is dit bij u het geval dan kunt u de tarieven van Altius bekijken om te zien wat een behandeling kost.

 

Uw klachten op de chronische lijst?

De vergoeding is afhankelijk van uw diagnose of aandoening. Wanneer uw aandoening voorkomt op de “chronische lijst” heeft u recht op vergoeding vanuit de basisverzekering. Op deze lijst staan alle aandoeningen die in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de basisverzekering. Vraag uw behandelend fysiotherapeut of uw aandoening hierop voorkomt. Echter voor de eerste 20 behandelingen bent u aangewezen op uw aanvullende verzekering of zelfstandige bijbetaling. Pas na de 20e behandeling gaat de vergoeding vanuit de basisverzekering in. Houd hier wel rekening met het “verbruik van het eigen risico” binnen de basisverzekering.

 

Niet op de chronische lijst?

Wanneer uw aandoening niet voorkomt op de chronische lijst bent u afhankelijk van de vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering. Vaak is er wel een maximaal aantal behandelingen opgenomen of een maximaal bedrag. Controleer bij uw verzekering of in uw polis goed waar u recht op heeft en zorg ervoor dat u voldoende verzekerd bent.

 

De vergoeding voor kinderen tot 18 jaar

Voor kinderen tot 18 jaar gelden andere voorwaarden. Voor uw kind worden de eerste 18 behandelingen altijd vergoed vanuit de basisverzekering. Daarna kan er nog vergoeding plaatsvinden vanuit de aanvullende verzekering van de ouders.

 

 

Advies nodig van een fysiotherapeut

OVER ALTIUS

Contact

Altius Fysiotherapie, Sport en Preventie
Adres: Marsweg 24A Zeewolde
Telefoon: 036-8489226
Mobiel: 06-33345890
Email: info@altiuszeewolde.nl
Bank nr:NL64RABO0146026292
kvk nr:68912285

Altius fysiotherapie in Zeewolde

Bij pijn een blessure of aanhoudende klachten bel of mail ons voor advies of maak een afspraak.
Online een afspraakverzoek indienen, wij nemen dan z.s.m. contact met u op.
Bezoek op maandag het gratis inloopspreekuur.
Zaterdag geopend.

Openingstijden

Maandag van 9:00 tot 18:00
Dinsdag van 9:00 tot 20:00
Woensdag van 9:00 tot 13:00
Donderdag van 9:00 tot 20:00
Vrijdag van 9:00 tot 18:00
Zaterdag van 9:00 tot 12:30