Sportbegeleiding

sportbegeleiding zeewoldeOlympisch Netwerk Flevoland 

Altius sportbegeleiding maakt deel uit van het Olympisch Netwerk Flevoland (inmiddels omgedoopt in Topsport Flevoland). Dat is een van de zeven regionale topsportorganisaties die NOC*NSF in het leven heeft geroepen om talenten en topsporters het optimale uit hun sportcarrière te laten halen. NOC*NSF stelt hoge eisen aan het complete pakket aan sportbegeleiding (sportfysiotherapie, -diëtiek, -massage, -metingen, etcetera). Het is zeer selectief in het aanwijzen van sportfysiotherapiecentra die topsporters en sporttalenten mogen begeleiden

 

(top) sportbegeleiding meer dan sportfysiotherapie alleen

De volgende activiteiten en diensten behoren tot de sportbegeleiding bij Altius:

sporbegeleiding amateur

Sportbegeleiding bij Altius

Drs. Ingrid van der Vlist, initiatiefnemer van Altius, is naast bewegingswetenschapper/ inspanningsfysioloog ook Master of Science (MSc) in de sportfysiotherapie. Zij heeft bijvoorbeeld de Turkse mountainbike selectie geadviseerd in het kwalificatie traject naar de Olympische Spelen Londen 2012.   Recent heeft Ingrid paralympisch tandemwielrenster Odette van Deudekom begeleid tot en met deelname aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro 2016. Ook heeft zij Michael Robbert Brans begeleid tijdens zijn tocht op één been en twee krukken naar de hoogste bergtop van Schotland, de Ben Nevis en het wereldrecord op de 5 km.
Ingrid van der Vlist heeft zelf de mountainbike sport op subtop niveau beoefend, nationaal en internationaal. Haar prestatiedrang heeft ertoe geleid dat zij weet wat het betekent om ‘af te zien’. Inmiddels heeft zij de overstap gemaakt naar andere duursporten: hardlopen, triatlon, wielrennen en tandemwielrennen.

Bij (top) sportbegeleiding is samenwerking met de sporter essentieel. Daarom werken we altijd vanuit de vraag van de sporter en met input van de sporter. Zo komen we samen tot optimale trainingen en de mooiste prestaties.
Voor uitstekende begeleiding in de sport moet de sporter en het sporttalent duidelijk bij Altius zijn!

Verzekering en vergoeding

Enkele diensten binnen sportbegeleiding vallen voor de verzekering onder fysiotherapie. Het is daarom afhankelijk van uw aanvullende verzekering welk bedrag u vergoed krijgt. Bekijk de informatie over verzekeringen en vergoeding.

 

 

Samen zorgen we dat jij fit blijft

Benieuwd hoe snel je van je blessure af bent?

Altius fysiotherapie in Zeewolde

Bij pijn een blessure of aanhoudende klachten bel of mail ons voor advies of maak een afspraak.
Online een afspraakverzoek indienen, wij nemen dan z.s.m. contact met u op.
Bezoek op maandag het gratis inloopspreekuur.
Zaterdag geopend.

Openingstijden

Maandag van 9:00 tot 18:00
Dinsdag van 9:00 tot 20:00
Woensdag van 9:00 tot 13:00
Donderdag van 9:00 tot 20:00
Vrijdag van 9:00 tot 18:00
Zaterdag van 9:00 tot 12:30

Altius

Altius; het beweegcentrum in Zeewolde, een expertisecentrum in het midden van het land, op het gebied van fysiotherapie sport en preventie

KLANTEN OVER ALTIUS Fysiotherapie Sport en Preventie

“Na de fysiotherapie ivm een knieoperatie bij Altius blijven sporten. Het sporten in de medisch fitness bevalt me goed omdat ik in alle rust kan sporten en wanneer ik ergens last van heb ze meteen even de tijd nemen om er naar te kijken, ik vind dat erg prettig.”

Leo

“Had ik maar eerder iets gedaan met mijn artrose. Het trainingsprogramma speciaal voor mensen met artrose werkt echt, ik kan veel meer met minder pijntjes. Fijn dat er mensen zijn die er verstand van hebben.”

MARTINE

Voor mijn inspanningstest verkies ik Altius boven Papendal, omdat de begeleiding bij Altius veel beter bij mij past. De persoonlijke aandacht en uitgebreide bespreking van de test en bijbehorende adviezen maken dat dit voor mij beter voelt.” Aldus mountainbikster Nicoletta de Jager.

NICOLETTA

“Door de oefeningen en wat lichter te fietsen was mijn knie klacht binnen een week verdwenen. Advies voor preventie gekregen, prima oefeningen om thuis te doen. Erg fijn dat dit zo kan. Top!”

MARIEKE

“De orthopeed verwees me naar een sportfysiotherapeut na diagnose kraakbeenletsel. Ik koos voor Altius omdat ik van een vriend hoorde van hun knie- en kraakbeenspecialisme. Hardlopen kan ik weer (met genoeg hersteldagen) en wielrennen is absoluut geen probleem! kundige fysiotherapeuten.”

SANDER

Waarom kiezen voor altius

Waardering

Waardering van 9,2 door ZorgDNA
Waardering van 9,7  Zorgkaart Nederland
Preferred supplier Topsport Flevoland
Aangesloten bij OncoNet
Samenwerking specialisten Stjansdal & AnnaTommie

Altius op locatie

Online begeleiding via MijnZorgApp
Behandeling aan huis
Behandeling op afstand consult mbv telefoon of video
Preventie op de werkplek
Ondersteuning bij wedstrijd/ evenement
Fysiotherapie op de camping

Vergoeding

Contract met meeste verzekeraars
Gratis spreekuur
Rechtstreeks declareren bij verzekeraar