Inspanningstest of conditietest

Inspanningstest maximaaltest

Waarom een inspannings - of conditietest

De winnaar heeft een plan, de verliezer een excuus, is één van de motto’s die bij Altius horen. “Wat je doel ook is of je nu de Amstel Gold race wilt fietsen, wilt herstellen na een langdurige blessure of optimaal vet verbranden/afvallen. Zonder plan en meetpunt is het behalen van je doel een stuk lastiger. Daarom maken wij graag gebruik van de inspanningstest”.

Opbouw inspanningstest bij Altius

Onze inspanningstest bestaat uit drie delen; de lichaamsmeting, een rustmeting en een maximale inspanningstest.
Allereerst bepalen we de lichaamssamenstelling, door de spiermassa, het vetpercentage maar ook de bloeddruk en saturatie te meten als uitgangspunt voor het testen.

Vervolgens doen we een rustmeting, waarbij de rusthartslag, herstelcapaciteit en ademhaling wordt gemeten. Bijna iedereen is gefocust op de fietstest, maar als het lichaam in rust niet goed in balans is en niet optimaal herstelt, dan heeft een intensief trainingsprogramma totaal geen zin!

Als laatste onderdeel is de maximale inspanningstest, die op de fiets of de loopband uitgevoerd kan worden. In tegenstelling tot de geprogrammeerde testen in een hartslagmeter of trainingsapparaten, wordt tijdens de maximale inspanningstest de maximale hartslag daadwerkelijk gemeten. Zo sluit je uit dat men “volgens de rekenregels” op een te hoog of een te laag niveau traint. Daarnaast wordt het punt van verzuring, “het omslagpunt” gemeten en het herstelvermogen na de test.

De inspanningstest bij Altius wordt afgenomen door een inspanningsfysioloog.

 

Meten met de Co2ntrol meetapparatuur

De metingen worden gedaan met de speciale Co2ntrol meetapparatuur op basis van hartslag, borstkas uitzetting en ademhalingsanalyse, maar zonder zo’n vervelend kapje op de mond die de ademhaling kan belemmeren. De meetgegevens die hieruit ontstaan, worden direct vertaald naar trainingsprogramma’s gebaseerd op de hartslag. Hier kan de sporter direct mee aan de slag.

“Voor mijn inspanningstest verkies ik Altius boven Papendal, omdat de begeleiding bij Altius veel beter bij mij past. De persoonlijke aandacht en uitgebreide bespreking van de test en bijbehorende adviezen maken dat dit voor mij beter voelt.” Aldus mountainbikster Nicoletta de Jager.

Verzekering en vergoeding

Het is afhankelijk van uw aanvullende verzekering welk bedrag u vergoed krijgt. Bekijk de informatie over verzekeringen en vergoeding.

 

 

De winnaar heeft een plan, de verliezer een excuus

Een inspanningstest kan ook voor jou het verschil maken

Altius fysiotherapie in Zeewolde

Bij pijn een blessure of aanhoudende klachten bel of mail ons voor advies of maak een afspraak.
Online een afspraakverzoek indienen, wij nemen dan z.s.m. contact met u op.
Bezoek op maandag het gratis inloopspreekuur.
Zaterdag geopend.

Openingstijden

Maandag van 9:00 tot 18:00
Dinsdag van 9:00 tot 20:00
Woensdag van 9:00 tot 13:00
Donderdag van 9:00 tot 20:00
Vrijdag van 9:00 tot 18:00
Zaterdag van 9:00 tot 12:30

Altius

Altius; het beweegcentrum in Zeewolde, een expertisecentrum in het midden van het land, op het gebied van fysiotherapie sport en preventie

KLANTEN OVER ALTIUS Fysiotherapie Sport en Preventie

“Na de fysiotherapie ivm een knieoperatie bij Altius blijven sporten. Het sporten in de medisch fitness bevalt me goed omdat ik in alle rust kan sporten en wanneer ik ergens last van heb ze meteen even de tijd nemen om er naar te kijken, ik vind dat erg prettig.”

Leo

“Had ik maar eerder iets gedaan met mijn artrose. Het trainingsprogramma speciaal voor mensen met artrose werkt echt, ik kan veel meer met minder pijntjes. Fijn dat er mensen zijn die er verstand van hebben.”

MARTINE

Voor mijn inspanningstest verkies ik Altius boven Papendal, omdat de begeleiding bij Altius veel beter bij mij past. De persoonlijke aandacht en uitgebreide bespreking van de test en bijbehorende adviezen maken dat dit voor mij beter voelt.” Aldus mountainbikster Nicoletta de Jager.

NICOLETTA

“Door de oefeningen en wat lichter te fietsen was mijn knie klacht binnen een week verdwenen. Advies voor preventie gekregen, prima oefeningen om thuis te doen. Erg fijn dat dit zo kan. Top!”

MARIEKE

“De orthopeed verwees me naar een sportfysiotherapeut na diagnose kraakbeenletsel. Ik koos voor Altius omdat ik van een vriend hoorde van hun knie- en kraakbeenspecialisme. Hardlopen kan ik weer (met genoeg hersteldagen) en wielrennen is absoluut geen probleem! kundige fysiotherapeuten.”

SANDER

Waarom kiezen voor altius

Waardering

Waardering van 9,2 door ZorgDNA
Waardering van 9,7  Zorgkaart Nederland
Preferred supplier Topsport Flevoland
Aangesloten bij OncoNet
Samenwerking specialisten Stjansdal & AnnaTommie

Altius op locatie

Online begeleiding via MijnZorgApp
Behandeling aan huis
Behandeling op afstand consult mbv telefoon of video
Preventie op de werkplek
Ondersteuning bij wedstrijd/ evenement
Fysiotherapie op de camping

Vergoeding

Contract met meeste verzekeraars
Gratis spreekuur
Rechtstreeks declareren bij verzekeraar