Orthopedische revalidatie

orthopedische revalidatie

Na een knie-, heup-, enkel- en rugoperatie moet u revalideren; daarvoor wordt u naar een fysiotherapeut verwezen. Orthopedische revalidatie is belangrijk na elke operatie aan botten en gewrichten. Maar ook bij botbreuken, enkel- en knieletsel, en schouder- en elleboogklachten biedt deze behandeling uitkomst.

Altius heeft de kennis, kunde en kwaliteiten in huis voor perfecte orthopedische revalidatie. Wij onderzoeken uw klacht zorgvuldig en zorgen voor een persoonlijk behandelplan dat, op verantwoorde wijze, de kracht van het bot en de beweeglijkheid van het gewricht versterkt en de pijn vermindert. Verder vergroten we samen met u de spierkracht, de belastbaarheid, de coördinatie en uw conditie.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de orthopedische revalidatie en fysiotherapie tot een jaar na de operatie. Het is dus van belang dat jaar optimaal te gebruiken! Daarvoor bent u bij Altius aan het juiste adres. Wij zetten onze kennis en kunde, fysiotherapie, andere technieken en oefenmaterialen in om uw balans en algehele gesteldheid te versterken. Onze ruime oefenzaal met gespecialiseerde kracht- en cardio-apparatuur ondersteunt de behandeling perfect.

 

Waarom kiezen voor Pre-operatieve training?

Voordat u geopereerd wordt, kunt u bij ons een ‘pre-operatieve’ training volgen. De patiënten die voor de operatie al een start maken met hun trainingsprogramma herstellen sneller en hebben vaak minder last van complicaties.

Tijdens de pre-operatieve training krijgt u bij Altius informatie over de operatie tevens wordt het gebruik van hulpmiddelen zoals krukken of rollator geoefend. Daarnaast krijgt u informatie over het post-operatieve traject; fysiotherapie aan huis, de eerste oefeningen en praktische tips. Zo bent u optimaal voorbereid op uw operatie en kent u de route richting een snel herstel. De meeste zorgverzekeraars vergoeden ook deze behandeling. Vraag ons ernaar!

Verzekering en vergoeding

Deze behandeling valt voor de verzekering onder fysiotherapie. Het is daarom afhankelijk van uw aanvullende verzekering welk bedrag u vergoed krijgt. Bekijk de informatie over verzekering en vergoeding.

 

 

Benieuwd naar onze werkwijze?

Kom vrijblijvend langs

OVER ALTIUS

Altius fysiotherapie in Zeewolde

Bij pijn een blessure of aanhoudende klachten bel of mail ons voor advies of maak een afspraak.
Online een afspraakverzoek indienen, wij nemen dan z.s.m. contact met u op.
Bezoek op maandag het gratis inloopspreekuur.
Zaterdag geopend.

Openingstijden

Maandag van 9:00 tot 18:00
Dinsdag van 9:00 tot 20:00
Woensdag van 9:00 tot 13:00
Donderdag van 9:00 tot 20:00
Vrijdag van 9:00 tot 18:00
Zaterdag van 9:00 tot 12:30

Altius

Altius; het beweegcentrum in Zeewolde, een expertisecentrum in het midden van het land, op het gebied van fysiotherapie sport en preventie