Sport taping

Sport taping kinesio

In de drang naar een steeds hogere prestatieniveau kan de Sport taping voor de (top)sporter van groot belang zijn. De ondersteuning van een onwillige of blessuregevoelige spier(groep) kan de sportprestatie op positieve wijze sterk beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan de turner die voor zijn sprongengamma de ondersteuning van zijn relatief zwakke enkel keihard nodig heeft.
De sportfysiotherapeuten van Altius zijn bedreven in het juist toepassen van sporttape op de betreffende plekken op het lichaam. Het woordje ‘juist’ is hier bijzonder op zijn plaats; een net iets verkeerde taping kan meer kwaad dan goed doen. Voor de (top)sporter is het dus van groot belang om deze voorbereiding op zijn training en wedstrijd toe te vertrouwen aan professionals op dit gebied. Die vindt hij of zij bij Altius.

In het streven naar zelfredzaamheid, dat Altius hoog in het vaandel heeft staan, leren onze fysiotherapeuten de sporter ook zelf de tape op juiste wijze aan te brengen. Zo is hij of zij in staat op dat gebied geheel zelfstandig zijn trainingen en wedstrijden voor te bereiden.

 

Verzekering en vergoeding

Deze behandeling valt voor de verzekering onder fysiotherapie, tenzij de sport taping geen onderdeel is van de fysiotherapeutische behandeling maar er eenmalig preventief wordt getapt. Het is afhankelijk van uw aanvullende verzekering welk bedrag u vergoed krijgt. Bekijk de informatie over verzekeringen en vergoeding.

 

 

Sport-taping bevorderd herstel bij een blessure

Benieuwd wat er met tape mogelijk is?

Altius fysiotherapie in Zeewolde

Bij pijn een blessure of aanhoudende klachten bel of mail ons voor advies of maak een afspraak.
Online een afspraakverzoek indienen, wij nemen dan z.s.m. contact met u op.
Bezoek op maandag het gratis inloopspreekuur.
Zaterdag geopend.

Openingstijden

Maandag van 9:00 tot 18:00
Dinsdag van 9:00 tot 20:00
Woensdag van 9:00 tot 13:00
Donderdag van 9:00 tot 20:00
Vrijdag van 9:00 tot 18:00
Zaterdag van 9:00 tot 12:30

Altius

Altius; het beweegcentrum in Zeewolde, een expertisecentrum in het midden van het land, op het gebied van fysiotherapie sport en preventie

KLANTEN OVER ALTIUS Fysiotherapie Sport en Preventie

“Na de fysiotherapie ivm een knieoperatie bij Altius blijven sporten. Het sporten in de medisch fitness bevalt me goed omdat ik in alle rust kan sporten en wanneer ik ergens last van heb ze meteen even de tijd nemen om er naar te kijken, ik vind dat erg prettig.”

Leo

“Had ik maar eerder iets gedaan met mijn artrose. Het trainingsprogramma speciaal voor mensen met artrose werkt echt, ik kan veel meer met minder pijntjes. Fijn dat er mensen zijn die er verstand van hebben.”

MARTINE

Voor mijn inspanningstest verkies ik Altius boven Papendal, omdat de begeleiding bij Altius veel beter bij mij past. De persoonlijke aandacht en uitgebreide bespreking van de test en bijbehorende adviezen maken dat dit voor mij beter voelt.” Aldus mountainbikster Nicoletta de Jager.

NICOLETTA

“Door de oefeningen en wat lichter te fietsen was mijn knie klacht binnen een week verdwenen. Advies voor preventie gekregen, prima oefeningen om thuis te doen. Erg fijn dat dit zo kan. Top!”

MARIEKE

“De orthopeed verwees me naar een sportfysiotherapeut na diagnose kraakbeenletsel. Ik koos voor Altius omdat ik van een vriend hoorde van hun knie- en kraakbeenspecialisme. Hardlopen kan ik weer (met genoeg hersteldagen) en wielrennen is absoluut geen probleem! kundige fysiotherapeuten.”

SANDER

Waarom kiezen voor altius

Waardering

Waardering van 9,2 door ZorgDNA
Waardering van 9,7  Zorgkaart Nederland
Preferred supplier Topsport Flevoland
Aangesloten bij OncoNet
Samenwerking specialisten Stjansdal & AnnaTommie

Altius op locatie

Online begeleiding via MijnZorgApp
Behandeling aan huis
Behandeling op afstand consult mbv telefoon of video
Preventie op de werkplek
Ondersteuning bij wedstrijd/ evenement
Fysiotherapie op de camping

Vergoeding

Contract met meeste verzekeraars
Gratis spreekuur
Rechtstreeks declareren bij verzekeraar