Onco Fitness

oncoFit Zeewolde

Ervaringen met OncoFit

Waarom ik OncoFit blijf doen? Omdat ik het gevoel heb dat ik zelf weer de controle heb over mijn lijf!

Meer energie hebben, meer zélf kunnen doen, me zekerder voelen, minder angstig zijn. Dit zijn maar enkele van de vele ervaringen van deelnemers aan het OncoFit programma. Bij Altius Zeewolde is OncoFit een van de diensten binnen het programma van oncologische fysiotherapie

Wat is OncoFit

OncoFit is een beweegprogramma voor mensen bij wie de diagnose kanker is gesteld, ongeacht aard, ernst en fase.

Voor wie is OncoFit?

Oncologische fitness is niet alléén bedoeld voor mensen die kanker hebben gehad en wellicht daarvoor een ingreep hebben ondergaan. Want deze krachtige therapie is zeker ook bedoeld voor mensen die op dit moment chemotherapie krijgen en/of bestraald worden.

Waarom fysieke training zoals OncoFit bij kanker?

Juist tijdens de behandeling van kanker is het goed om in beweging te blijven. Hoe beter de conditie, fitheid en spierkracht, hoe beter u de operatie, bestraling en/of chemotherapie kunt doorstaan. En hoe sneller u herstelt na deze behandeling(en).

lees hier meer over het effect van bewegen bij kanker

Hoe en met wie wordt er getraind bij OncoFit

Deelname aan OncoFitness kan zowel individueel als in groepsverband. Er wordt op een verantwoorde manier met deskundige begeleiding getraind zodat u zich niet te veel, maar ook niet te weinig inspant. De trainingen kunnen worden gecombineerd met: reguliere fysiotherapie, oedeemtherapie, littekentherapie, voedingsadvies.

Revalidatie bij kanker

Oncologische trajecten zijn zeer divers, daarom staat er een divers team aan specialisten voor u klaar zoals;

  • Oncologisch fysiotherapeut
  • Oedeemtherapeut
  • Diētist
  • Ergotherapeut
  • psycholoog
  • Slaap/ herstelfysiotherapeut
  • Fysioloog
  • Sportarts

Wij zijn aangesloten bij OncoNet, de stichting die zich inzet voor kwalitatief goede fysiotherapeutische begeleiding bij het behouden en herwinnen van fitheid voor patiënten met kanker.

Verzekering en vergoeding

De behandeling oncologische fysiotherapie en OncoFitness valt voor de verzekering onder fysiotherapie. Daarom is het afhankelijk van uw aanvullende verzekering welk bedrag u vergoed krijgt. Bekijk de informatie over verzekering en vergoeding.

KLANTEN OVER ALTIUS Fysiotherapie Sport en Preventie

“Na de fysiotherapie ivm een knieoperatie bij Altius blijven sporten. Het sporten in de medisch fitness bevalt me goed omdat ik in alle rust kan sporten en wanneer ik ergens last van heb ze meteen even de tijd nemen om er naar te kijken, ik vind dat erg prettig.”

Leo

“Had ik maar eerder iets gedaan met mijn artrose. Het trainingsprogramma speciaal voor mensen met artrose werkt echt, ik kan veel meer met minder pijntjes. Fijn dat er mensen zijn die er verstand van hebben.”

MARTINE

Voor mijn inspanningstest verkies ik Altius boven Papendal, omdat de begeleiding bij Altius veel beter bij mij past. De persoonlijke aandacht en uitgebreide bespreking van de test en bijbehorende adviezen maken dat dit voor mij beter voelt.” Aldus mountainbikster Nicoletta de Jager.

NICOLETTA

“Door de oefeningen en wat lichter te fietsen was mijn knie klacht binnen een week verdwenen. Advies voor preventie gekregen, prima oefeningen om thuis te doen. Erg fijn dat dit zo kan. Top!”

MARIEKE

“De orthopeed verwees me naar een sportfysiotherapeut na diagnose kraakbeenletsel. Ik koos voor Altius omdat ik van een vriend hoorde van hun knie- en kraakbeenspecialisme. Hardlopen kan ik weer (met genoeg hersteldagen) en wielrennen is absoluut geen probleem! kundige fysiotherapeuten.”

SANDER

Altius fysiotherapie in Zeewolde

Bij pijn een blessure of aanhoudende klachten bel of mail ons voor advies of maak een afspraak.
Online een afspraakverzoek indienen, wij nemen dan z.s.m. contact met u op.
Bezoek op maandag het gratis inloopspreekuur.
Zaterdag geopend.

Openingstijden

Maandag van 9:00 tot 18:00
Dinsdag van 9:00 tot 20:00
Woensdag van 9:00 tot 13:00
Donderdag van 9:00 tot 20:00
Vrijdag van 9:00 tot 18:00
Zaterdag van 9:00 tot 12:30

Altius

Altius; het beweegcentrum in Zeewolde, een expertisecentrum in het midden van het land, op het gebied van fysiotherapie sport en preventie