Sportfysiotherapie & revalidatie

sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie vs fysiotherapie

Het zoeken naar de grenzen van de ultieme sportprestatie leidt niet zelden tot blessures. Meniscus, knie- en enkelbanden, pols- en ellebooggewrichten zijn bekende plekken in het sportlijf waar problemen optreden. Drs. Ingrid van der Vlist, is naast bewegingswetenschapper/ inspanningsfysioloog ook Master of Science (MSc) in de sportfysiotherapie. Zij weet als geen ander welke specifieke behandeling en training de betreffende sporter nodig heeft om weer op verantwoorde wijze op zijn hoogste niveau te presteren. De hele keten van trainen en het leveren van (top)sportprestaties is een afgewogen geheel van kracht, snelheid, coördinatie, uithoudingsvermogen en lenigheid.

sportfysio zeewoldeWerkwijze van de sportfysiotherapeut

Het traject begint bij het maken van een sportanalyse, blessure-analyse en het bekijken van het trainingslogboek. De sportspecifieke pijnpunten worden in kaart gebracht en via de een gefaseerd opbouwschema naar de einddoelstelling begeleidt. Veld- en zaaltesten behoren tot het traject.

De intensieve samenwerking die Altius onderhoudt met andere disciplines – sportpodologie, sportdiëtiek, mental coaching – betekent veelal een one stop shopping voor de geblesseerde (top)sporter. Dat betekent een perfect allround aanbod van behandeling en een enorme tijdwinst in het herstelproces.

Verzekering en vergoeding

Deze behandeling valt voor de verzekering onder fysiotherapie. Het is daarom afhankelijk van uw aanvullende verzekering welk bedrag u vergoed krijgt. Bekijk de informatie over verzekeringen en vergoeding.

 

 

Samen zorgen we dat jij fit blijft

Benieuwd hoe snel je van je blessure af bent?

Altius fysiotherapie in Zeewolde

Bij pijn een blessure of aanhoudende klachten bel of mail ons voor advies of maak een afspraak.
Online een afspraakverzoek indienen, wij nemen dan z.s.m. contact met u op.
Bezoek op maandag het gratis inloopspreekuur.
Zaterdag geopend.

Openingstijden

Maandag van 9:00 tot 18:00
Dinsdag van 9:00 tot 20:00
Woensdag van 9:00 tot 13:00
Donderdag van 9:00 tot 20:00
Vrijdag van 9:00 tot 18:00
Zaterdag van 9:00 tot 12:30

Altius

Altius; het beweegcentrum in Zeewolde, een expertisecentrum in het midden van het land, op het gebied van fysiotherapie sport en preventie

KLANTEN OVER ALTIUS Fysiotherapie Sport en Preventie

“Na de fysiotherapie ivm een knieoperatie bij Altius blijven sporten. Het sporten in de medisch fitness bevalt me goed omdat ik in alle rust kan sporten en wanneer ik ergens last van heb ze meteen even de tijd nemen om er naar te kijken, ik vind dat erg prettig.”

Leo

“Had ik maar eerder iets gedaan met mijn artrose. Het trainingsprogramma speciaal voor mensen met artrose werkt echt, ik kan veel meer met minder pijntjes. Fijn dat er mensen zijn die er verstand van hebben.”

MARTINE

Voor mijn inspanningstest verkies ik Altius boven Papendal, omdat de begeleiding bij Altius veel beter bij mij past. De persoonlijke aandacht en uitgebreide bespreking van de test en bijbehorende adviezen maken dat dit voor mij beter voelt.” Aldus mountainbikster Nicoletta de Jager.

NICOLETTA

“Door de oefeningen en wat lichter te fietsen was mijn knie klacht binnen een week verdwenen. Advies voor preventie gekregen, prima oefeningen om thuis te doen. Erg fijn dat dit zo kan. Top!”

MARIEKE

“De orthopeed verwees me naar een sportfysiotherapeut na diagnose kraakbeenletsel. Ik koos voor Altius omdat ik van een vriend hoorde van hun knie- en kraakbeenspecialisme. Hardlopen kan ik weer (met genoeg hersteldagen) en wielrennen is absoluut geen probleem! kundige fysiotherapeuten.”

SANDER

Waarom kiezen voor altius

Waardering

Waardering van 9,2 door ZorgDNA
Waardering van 9,7  Zorgkaart Nederland
Preferred supplier Topsport Flevoland
Aangesloten bij OncoNet
Samenwerking specialisten Stjansdal & AnnaTommie

Altius op locatie

Online begeleiding via MijnZorgApp
Behandeling aan huis
Behandeling op afstand consult mbv telefoon of video
Preventie op de werkplek
Ondersteuning bij wedstrijd/ evenement
Fysiotherapie op de camping

Vergoeding

Contract met meeste verzekeraars
Gratis spreekuur
Rechtstreeks declareren bij verzekeraar