Oefentherapie

cesartherapie

Oefentherapie

We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft een eigen manier van bewegen en voorkeurshouding, maar soms is dit niet goed voor het lichaam. Dan is er een kans dat er klachten ontstaan aan bijvoorbeeld de nek, schouder en rug. Ook kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat door bepaalde afwijkingen of ziekten, bijvoorbeeld COPD, reuma of Parkinson.

 

Met welke klachten gaan mensen zoal naar de fysiotherapeut:

 • gewrichtsklachten
 • spierklachten
 • klachten bij chronische aandoeningen aan het houdings- en bewegingsapparaat
 • houdingsafwijkingen
 • hoofdpijn
 • spanning
 • incontinentie.
 • COPD
 • reuma
 • parkinson

Wat doet Oefentherapie?

Het doel van oefentherapie is de klachten te verminderen, verdwijnen en/of te voorkomen door de kwaliteit en functionaliteit van het bewegen te verbeteren in relatie tot dagelijkse activiteiten. Hierbij kun je denken aan werkhouding, zithouding, lopen, bukken en tillen enzovoorts.

De therapeut zorgt voor de voorwaarden voor bewegen, zoals voldoende beweeglijkheid en spierkracht, rekening houdend met de bewegingsmogelijkheden van de cliënt. Daarnaast wordt er gekeken naar de kwaliteit van bewegen. Wanneer de voorwaarden wel worden verholpen, maar vervolgens er niet naar de manier van bewegen wordt gekeken, kunnen de klachten weer terugkomen. De combinatie kan zorgen voor resultaat op langere termijn.

Werkwijze bij Oefentherapie

De therapeut stelt samen met de cliënt een behandelplan op. Hiervoor wordt het beweeggedrag geobserveerd, vervolgens geanalyseerd en daarna wordt er in samenspraak met de cliënt creatieve oplossingen bedacht voor het bewegingsprobleem.  Bij het opstellen van het behandelplan gelden de volgende uitgangspunten:

 • de diagnose van de verwijzend arts.
 • het onderzoek van de therapeut.
 • de mogelijkheden en de individuele situatie van de cliënt.
 • het doel van de cliënt en het doel van de therapie.

De cliënt leert hoe deze klachten verminderd kunnen worden door middel van oefeningen, houdingscorrecties en het vinden van een goede balans tussen spanning en ontspanning.  Gedragsverandering is een belangrijk ingrediënt. Dat wil zeggen dat de cliënt anders zal gaan leren bewegen. Dit wordt gedaan met behulp van oefeningen die in de praktijk gedaan worden, maar ook vooral door de cliënt thuis en/of op het werk.

Verzekering en vergoeding

Deze behandeling valt voor de verzekering onder fysiotherapie. Daarom is het afhankelijk van uw aanvullende verzekering welk bedrag u vergoed krijgt. Bekijk de informatie over verzekering en vergoeding.

 

 

Altius fysiotherapie in Zeewolde

Bij pijn een blessure of aanhoudende klachten bel of mail ons voor advies of maak een afspraak.
Online een afspraakverzoek indienen, wij nemen dan z.s.m. contact met u op.
Bezoek op maandag het gratis inloopspreekuur.
Zaterdag geopend.

Openingstijden

Maandag van 9:00 tot 18:00
Dinsdag van 9:00 tot 20:00
Woensdag van 9:00 tot 13:00
Donderdag van 9:00 tot 20:00
Vrijdag van 9:00 tot 18:00
Zaterdag van 9:00 tot 12:30

Altius

Altius; het beweegcentrum in Zeewolde, een expertisecentrum in het midden van het land, op het gebied van fysiotherapie sport en preventie

KLANTEN OVER ALTIUS Fysiotherapie Sport en Preventie

“Na de fysiotherapie ivm een knieoperatie bij Altius blijven sporten. Het sporten in de medisch fitness bevalt me goed omdat ik in alle rust kan sporten en wanneer ik ergens last van heb ze meteen even de tijd nemen om er naar te kijken, ik vind dat erg prettig.”

Leo

“Had ik maar eerder iets gedaan met mijn artrose. Het trainingsprogramma speciaal voor mensen met artrose werkt echt, ik kan veel meer met minder pijntjes. Fijn dat er mensen zijn die er verstand van hebben.”

MARTINE

Voor mijn inspanningstest verkies ik Altius boven Papendal, omdat de begeleiding bij Altius veel beter bij mij past. De persoonlijke aandacht en uitgebreide bespreking van de test en bijbehorende adviezen maken dat dit voor mij beter voelt.” Aldus mountainbikster Nicoletta de Jager.

NICOLETTA

“Door de oefeningen en wat lichter te fietsen was mijn knie klacht binnen een week verdwenen. Advies voor preventie gekregen, prima oefeningen om thuis te doen. Erg fijn dat dit zo kan. Top!”

MARIEKE

“De orthopeed verwees me naar een sportfysiotherapeut na diagnose kraakbeenletsel. Ik koos voor Altius omdat ik van een vriend hoorde van hun knie- en kraakbeenspecialisme. Hardlopen kan ik weer (met genoeg hersteldagen) en wielrennen is absoluut geen probleem! kundige fysiotherapeuten.”

SANDER

Waardering

Waardering van 9,2 door ZorgDNA
Waardering van 9,7  Zorgkaart Nederland
Preferred supplier Topsport Flevoland
Aangesloten bij OncoNet
Samenwerking specialisten Stjansdal & AnnaTommie

Altius op locatie

Online begeleiding via MijnZorgApp
Behandeling aan huis
Behandeling op afstand consult mbv telefoon of video
Preventie op de werkplek
Ondersteuning bij wedstrijd/ evenement
Fysiotherapie op de camping

Vergoeding

Contract met meeste verzekeraars
Gratis spreekuur
Rechtstreeks declareren bij verzekeraar